even wat anders

Zo nu en dan werk ik ook graag buiten mijn computer om aan creatieve projecten. Van leer tot hout en van wol tot glas, ik vind eigenlijk alle materialen interessant.

uilentas
De uilentas begon als gewone illustratie, het idee dat het een tas moest gaan worden heb ik later pas toegevoegd. Eenmaal als tas op mijn scherm, besloot in hem in het echt te gaan maken. De tas is gemaakt van oude stukken leer van andere tassen en een broek.

paradox doeken
Het idee van een paradox patroon op schildersdoek kwam voort uit het zoeken naar een mooi UV licht doek voor in de slaapkamer. Alles wat ik vond was te druk, of te vaag of gewoon lelijk. Toen ik deze patronen tegenkwam, schoot er meteen een goed idee te binnen. De doeken heb ik eerst geverft en daarna met witte wol het patroon erin geborduurd. Het belangrijkste van het geheel was dat de doeken zowel in daglicht als UV licht mooi zouden zijn.

spaghetti lamp
Mijn side-projects hebben vaak een doel, zo ook deze lamp. Als ik aan dit soort projecten werk, heb ik een werkplek met goed licht nodig.
Dat licht ontbrak. De lamp is gemaakt van spaghettisaus potten aan kabels uit een houten balk.
Op sommige potten heb ik strepen gemaakt met glas-ets. De glas-ets zorgt voor variatie in de potten.
In de balk zit een geul, hierin liggen alle draden, deze heb ik met elkaar verbonden doormiddel van lasklemmen.

Misschien is het stiekem wel een kleine ode aan de spaghettisaus die ik zo lekker vind ;)